Jaké mám pocity a co mne napadá, když vidím, co se děje na Ukrajině? Ruský medvěd se opět probouzí. Ačkoli to chvíli vypadalo, jako kdyby tu nebyl. Hydra rozpadlá na kousky se za jeho bezvědomí slila z jednotlivých buněk a znovuzrodila. O čem to mluvím? Kdo četl Viktora Suvorova (Akvárium, SPECNAZ, Stín vítězství, Všechno bylo jinak), Alexandra Solženicyna (Souostroví Gulag), S. K. Dakova (Odpusť, Natašo), ví, o čem je řeč.

 

Spoutávající komunistická ideologie byla odhozena a je možno být pragmaticky upřímný. Teď se jede na nacionalismu, a kdo nejde s námi, jde proti nám. I Michail Chodorkovskij, po zkušenosti s hydrou, je opatrný. Ví, že je to zlé a všeho schopné a že tomu nikdo neuteče.

 

Kdo ví, co to má hydra v plánu, jestli půjde o systematické využití ruských pátých kolon a toto byla jen zkouška možného postupu, nebo je to jen obranná reakce na vymaňování Ukrajiny z ruského vlivu. Nepochybujte ale o tom, že hydra má své plány a koncepty, jako kdysi Stalin, a ani se v nich od něj moc neliší. Medvěd je tu a hlásí se o svá práva šelmy.

 

Braňme se!

 

 

 

- - -

 

Srov. též:

http://sklenenykostel.net/j15/index.php?option=com_content&view=article&id=254:viktor-suvorov-stvzstv&catid=21:recenze&Itemid=20