Radoval jsem se jako malé dítě, když jsem ve včerejším (4. 4. 2018) pořadu stále ještě veřejnoprávní České televize Události, komentáře viděl prskat jedovatou slinu Vojtěcha Filipa, předsedu Komunistické strany Čech a Moravy. Prskal, až jsem se bál, že dojde ke zkratu a přeruší se vysílání – ale dnešní vyspělá studiová technika už něco vydrží!
Soudruh Filip mluvil – jak se na komunistu ostatně právě sluší – jménem ne svým, ani jménem své strany, nýbrž jménem všech občanů – tedy všeho lidu, protože všichni přece musejí mít stejné názory jako on, a kdo jedná jinak než on si přeje, ruší právní stát; komunistům přece šlo vždy, už od Lenina, o právní stát, o nic jiného! Prostě: po měsících, kdy Vojtěch Filip připomínal takové malé milé spokojené prasátko, co si jen tak lebedí, jak mu to všechno vychází, jak mu kus po kuse padá do náruče moc – teď zuřil, neznal se vzteky.
Čeští komunisté se velmi rychle změnili z marxistů v putinisty – nejde jim už o moc proletariátu (co je to vůbec proletariát, že, bratři neomarxisté?), nýbrž o moc Ruska.
A vydání ruského hackera Jevgenije Nikulina do USA bylo velkou a zásadní prohrou Ruska; je přece nemyslitelné, že by tak rozsáhlý a supersupersofistikovaný hackerský útok na Ameriku mohl podnikat jen tak pro zábavu nějaký ruský soukromník: jednalo se o část celkového útoku organizovaného Kremlem. To, že Jevgenij Nikulin stanul před spravedlností v zemi, proti níž útočil, je v malém něco podobného, jako když americká spravedlnost dostihla Usámu bin Ládina. Když jsem viděl zveřejněné záběry zatýkání Jevgenije Nikulina loni v Praze, kdy chudák chlapec nemohl ani uvěřit, co se to děje, uvědomil jsem si, jak pro ruské vládní hackery je Nikulinův příběh silně demotivující signál: nebudou si moct jezdit užívat své vydělané peníze už ani do Prahy: Česká republika přestala být pro ruské vládní zločince bezpečnou zemí. Díky Bohu za to!
Žádost Ruské federace o vydání Nikulina do Ruska byla – a z českých politiků to jasně řekla jen statečná Miroslava Němcová – už na první pohled účelová; byla to taková kriminalistická „malá domů“: údajný Nikulinův zločin v Rusku si Rusové vymysleli, či nevymysleli, ale už předem byli rozhodnutí, že ho nepotrestají: ruský vládní hacker převezený do ruského kriminálu už je v bezpečí...
A ještě jedna dobrá zpráva. Vydání Jevgenije Nikulina do amerického vězení velmi poškodilo – jak řekl druhý soudruh KSČM (nebo jakou má oficiální funkci) Josef Skála – přímo „polepilo“ pozici Prahy vůči Kremlu; tedy: ne pozici České republiky (pro Česko je lepší mít politicky vztahy k ruské moci raději trochu „polepenější“), ale pozici KSČM: Kreml bude za vydání Nikulina vinit svoji agenturu v Praze, to je KSČM: nezvládli to zmanipulovat, ač měli i podporu prezidenta Zemana a jeho mužů (i ti vyvinuli stejně tak velký, jako nezákonný nátlak na ministra spravedlnosti Roberta Pelikána, aby jednal nikoli v zájmu práva a České republiky, nýbrž v zájmu Ruské federace).
Klobouk dolů před ministrem Pelikánem, že odolal, a také kompliment Andreji Babišovi: chce sice vládnout nad Českou republikou jako absolutní samovládce – ale aspoň to je dobré, že se o moc nad zemí nechce dělit s Vladimirem Putinem.