Volil jsem u nás na jižní Moravě lidovce, a lituji toho. Volil jsem lidovou stranu jako lepšího zastánce tradičních hodnot, než je TOP 09. A také proto, že mne opravdu naštval billboard sociální demokracie s kněžskou rukou nataženou po pytli plném peněz. A nakonec, jak se ukazuje, můj hlas směřoval právě k sociálním demokratům. Ukázalo se, jak je ošidné, když člověk nesleduje politické dění, a pak jde k volbám. Hned po volbách jsem totiž zažil studenou sprchu, když jsem se chtěl podívat na výsledky a uviděl jsem v televizi dosavadního jihomoravského hejtmana Michala Haška, kterého můj oblíbený recesistický server Žít Brno označuje jménem Hašek Mihály jakožto nejlepšího uherského právníka, naráží tak na jeho podivný doktorát práv z podivné univerzity v Palárikovu.

Hašek Mihály se jednoznačně vyjádřil, že sice bude jednat s druhými komunisty, ale chtěl by pokračovat v dosavadní koalici s lidovci, kterou jsem pokládal ze strany KDU-ČSL jen za přechodný a taktický krok. Kdepak, říkal jsem si, to vám Stanislav Juránek, kterému jsem dal i preferenční kroužek, v žádném případě nezbaští, ukáže vám, že má svou důstojnost a hrdost a jako praktikující katolík nepůjde do koalice s místopředsedou strany, která dala, i v parlamentní debatě, vůči naší svaté víře a naší svaté církvi najevo tak obrovskou míru nenávisti! Raději půjde do opozice, než by kvůli vlastnímu podílu na moci umožnil v našem kraji vládu vám.

Jenže další den jsem viděl další televizní šot, kde si Juránek tiskl s Haškem ruce a říkal něco o tom, jak rád s ním bude jednat. Ať jedná. U mě skončil. Já už ho nikdy volit nebudu.