Milý Františku,
srdečně Tě zdravím od nás z Nivnice. Možná by se hodila na Skleněný kostel tato malá událost – pro mě velká – z našeho života. Možná je to ale naprosto nevhodné, zvaž to sám.
Markéta :)

 

Milá Markétko!
Díky moc za článeček! Já myslím, že ano, že to ve Skleněném kostele vyvěsím. Máme papeže, který žije dobrem, papeže, který užívá slovo "něžnost" jako teologický termín...
Žijeme v době tak zlé, že si máme prokazovat něžnost a o něžnost prosit i Pána Boha, který je rád ke svým dětičkám něžný...
Děkuji ještě jednou – a napiš brzy zase!
František (non papa) :)



Lezochod“

Naše dcera Maruška v deseti měsících nelezla, a tak ji dětská lékařka poslala na rehabilitace. Cvičila jsem s ní, snažila se a pořád nic. Už se blížily její první narozeniny, které má 15. března, a pořád nic.

Ve středu jsme byli celá rodina shromáždění v obývacích pokoji. Do pokoje vtrhla moje mladší sestra a vyhrkla: „Máme papeže, Dominik to psal na Facebooku!“ Mamka říká: „Ale ne, šak on nemože nic psat na Facebooku z konkláve!“ „Ale né Duka, ale můj kamarád Dominik.“ Rychle jsme zapnuli televizi Noe. Z komínu stoupal bílý dým. V tu ránu začala naše dcera lozit po kolenou a přelezla celou místnost – 13. 3. 2013, když byl zvolený nový papež.

Možná to byla jen náhoda, možná to bylo z ničeho nic, nebo taky ne – a vycítila něco nového, velkého... Naše radost byla dvojnásobná – Habemus papam a Maruška začala lozit! Hurááá!

Ať náš Pán žehná Svatému otci Františkovi, ať mu dává své požehnání a síly.