Zatrne mi, už jen když ve zprávách zahlédnu tu šikmě šedo-bíle pruhovanou budku u brány lánského zámku, před kterou vždycky stojí čeští politici pří návratu od zámeckého pána... Ta ošklivá dřevěná stavbička připomíná domky, které dřív na venkově sloužily k vykonávání tělesné potřeby. A když ji vidím, pokaždé se leknu, co zas ten její uživatel spáchal na českém národě za další – průšvih.
Vždycky udělá to nejhorší. Přeje si revidovat sametovou revoluci, která jej vynesla do parlamentu a pak k dalším funkcím, a to tak, že Andreje Babiše, člověka v byznysu tvrdého – ale myšlenkově a pokud jde o hodnotovou orientaci měkkého, jelikož zcela beznázorového, tlačil do vlády opřené o komunisty a okamurovce. To mu díky Bohu nevyšlo, protože proti se postavil Babišův poslanecký klub. Právě tím, jak je beznázorový a duševně plochý, zaměřený jen na cíli, v tomto případě získání moci, mohlo se Andreji Babišovi přihodit, že má v poslaneckém klubu kromě měkkýšovitých kariéristů i osoby vzdělané a v hodnotách, aspoň v těch politických, zakotvené, lidi, kteří nechtěli být závislí na extrémistech. Nevadí, Andrej Babiš se s tím smíří, je zvyklý z byznysu, že když nevyjde jedna cesta, jak ovládnout nějakou firmu, zvolí cestu jinou. Klidně se vrátí k jednání o vládě se sociálními demokraty. Konec konců spolupráce s okamurovci a komunisty, i když by mu umožnila pohodlněji vládnout doma, výrazně by, jak známo, zhoršila jeho pozici v orgánech Evropské unie.
Vůbec mám dojem, že vedení ANO se začíná rozkládat na prvočinitele: ministryně obrany a ministr zahraničí podpoří zásah tří západních zemí proti syrským chemickým zbraním, premiér jej nejdřív podpoří, a pak odsoudí, jak ho navede ruský agent Zeman. Mluví se už dlouho o tom, jak supertrapně vypadá česká zahraniční politika, když vláda jede hot a hlava státu čehý: dnes už jedou různým směrem i členové vlády, nota bene vlády tvořené lidmi z jedné strany... Může nás někdo brát vážně?
A jenom poznámka na závěr: Miloš Zeman a další komunisté požadují, aby každému vojenskému zásahu proti cizí zemi předcházel mandát Rady bezpečnosti OSN: proč to nepožadovali při ruském obsazení Krymu?