Jedním z důsledků koronavirové epidemie je, že nás teď kdekdo poučuje. Jak máme držet spolu, jak máme být hodní, jak máme myslet pozitivně, umývat si ruce, usmívat se na sebe (přes roušku) – od časů, kdy jsem chodil do mateřské školky, mě nikdo tak často takhle blbě nenabádal.
Co kdybyste s tím šli už k šípku?
Dokonce i Mikuláš Minář (za celý tým Milion chvilek pro demokracii) místo kritiky vlády, což je jeho práce a za tu ho lidé platí, rozeslal velikonoční nabádání: „Chtěl bych Vás povzbudit, abyste si během těchto Velikonoc našli chvilku pro sebe a dovolili si uprostřed všech těch starostí zastavit se a usebrat se.“ Na mou duši, pane Minář, bez vás by mě ani nenapadlo, že se taky můžu na chvilku usebrat! „Zkuste to, i když to může být těžké. Pokud si najdeme chvilku ticha, abychom naslouchali vlastnímu srdci, můžeme objevit zdroj síly a důvěry, kterým se můžeme nechat nést…,“ pokračuje Minář ve svém žvanění ještě dlouho, aby nakonec odvážně konstatoval: „Společně to zvládneme. Z této krize vyjdeme silnější.“
Zatím vychází silnější premiér Babiš; jeho preference rostou.
Satirický pořad Blaník už uvedl, že si u něj objednali projev Babiš i kázání Halík – a oni to omylem prohodili a Babiš odrecitoval kázání pro Halíka!
A taky žijeme v čase „jsme s vámi“. S námi je teď kdekdo, i televize Nova (podle názvu svého nového pořadu Nova je s vámi – tak to je mi hned líp, je-li se mnou i Nova!). Taky můj operátor 02 se mi teď hlásí na displayi „02 JE S VAMI“. Neznamená to snad, že chtějí zdražovat? À propos Nova! Její obrazové znělky jsou zajímavé. Jednak – silně pročínské Světové zdravotnické organizaci natruc – pořád píše „VIRUS Z WU-CHANU“, jednak v obou verzích obrazové znělky, kterou uvádí koronavirové zpravodajství (Nova už ji jednou inovovala, aby se neokoukala) nechybí, hned na začátku, vedle obrázků zdravotníků, ustaraná tvář pana premiéra Babiše – aby diváci nezapomněli, kdo je to léčí a chrání – mimochodem ustaraná tvář BEZ ROUŠKY – no, hlavně musí být vidět, že je to Babiš. Sáhne do kapsy – a vyndá bilion.
Bude dobře, Babiš je s námi.