Bloudíme světem, a aniž si to uvědomujeme, hledáme místo, z něhož jsme vyšli.

Také o tom jsou osobní zpovědi několika Američanů, vyprávění, jejichž souborem nás provází Ralph Martin, který se svou výpovědí k nim připojuje. Původně film v anglickém znění A Place Called Home (produkce Renewal Ministeries) zpracovaly do české verze Místo zvané domov Film o hledání smyslu života Televize Noe a Konvent minoritů v Brně a vydaly na DVD (59 min., 2011). TV Noe film zpracovala pro své vysílání, Konvent minoritů DVD připojil k poslednímu loňskému číslu časopisu Immaculata, který vydává.

Populární zpěvák hledající, čemu by mohl věřit, Noel Paul Stookey; Catrina Ganey, marně toužící po opětované lásce; Kathy Reminga, sama uprostřed luxusu; úspěšný politik, posléze zdrcený aférou Watergate Chuck Colson; vietnamský veterán Tom Stempky a Bob Winter, nemocný AIDS, nám ve střídavých prostřizích vyprávějí své tak různé životní příběhy, z nichž přes svou rozmanitost jeden každý směřuje k témuž hledanému a přitom netušenému cíli: Bohu. Obsah disku je přiléhavě vystižen potiskovým citátem ze sv. Augustina: „Nepokojné je lidské srdce, dokud nespočine v Tobě, Bože,“  dále k tématu DVD doplněným takto: „Svědectví několika lidí hledajících odpověď na nepokoj svého srdce, kteří nalezli svůj domov u Boha.“

Dík filmu se stáváme účastníky okamžiků, kdy protagonisté nahlédli, že v sobě mají to, co tam skrytě nesli odedávna – víru v Boha, a hledajícím se dostává naděje, že mohou doufat v totéž prozření.