Vůbec! Vůbec se mi nechce do psaní nových komentářů o Miloši Zemanovi... Beru na vědomí, že hlavou státu, jehož jsem pohříchu občanem (ale mohl bych se býval narodit ještě v daleko horší zemi, to je mi jasné!) je muž, který svou funkci získal lhaním – to neříkám jen já, to konstatoval i Nejvyšší správní soud. Žijeme v líbezné, rozkošné zemi, kde bory šumí po skalinách a nejvyšší soudy rozhodují, nakolik je ještě přípustné podvádět a lhát, aby se někdo mohl hlavou státu stát... Zemanovou metodou při cestaě na Hrad bylo nejen podvádění a lhaní, ale i nedodržení gentlemanské dohody o vzájemném neútočení, nulová fair play a mobilizace rasistických a šovinistických vášní části obyvatelstva, která na to slyší. Což beru i jako informaci, jak velká je část obyvatel, která na to slyší. Hrozné.

Líbí se mi, že se někdo ozval proti Zemanovu útoku na média a dal dohromady petici s protestem. (Vždyť hlava státu označila za největší nepřátele společnosti neonacisty, kmotry – a novináře! Je to skutečně tak?) Ale jsem si jist, že premiér, kterému je petice adresována, na ni nijak reagovat nebude. Tento Zemanův útok na média, chtěl bych však zdůraznit, byl nesmírně zbabělý, protože byl neadresný. To by bylo, to by bylo něco jiného, kdyby ve své inaugurační řeči uvedl konkrétní média a jména konkrétních novinářů! Že by se něco takového v nástupní prezidentské řeči už vůbec nehodilo?! A nekonkrétní útok se hodí?

Nebaví mě už ani poukazovat na to, že Miloš Zeman dál lže a lže: prohlásil (a to opakovaně!), že si na Hrad nevezme nikoho, jen svého šoféra a tajemníka – a hle! Už je to tady: novým kancléřem bude předseda Strany práv občanů – zemanovci (SPOZ) Vratislav Mynář. Je obecně známo, že politikové pracují s krátkou pamětí lidí – ale tohle je rekord!

A Mynář se promptně nechal slyšet, že tohoto postu využije pro propagaci své strany... Miloš Zeman to ovšem v dnešním (13. 3. 2013) Právu popírá: propagaci své strany budou prý moci zaměstnanci Kanceláře prezidenta republiky provádět jen ve svém volném čase... Tak bude se post hradního kancléře využívat pro propagaci SPOZ, nebo ne? Samozřejmě bude. A to se souhlasem Miloše Zemana, nesporně. Nota bene, na to nezapomeňme, jde o propagaci strany se Zemanovým vlastním jménem v názvu. Kdo naposled v této zemi měl tolik ješitnosti a tak málo vkusu, že souhlasil (nebo prosadil?), aby jeho jméno bylo ještě za jeho života politického působení v názvu jeho politické strany? V minulosti u nás nikdo, jen na Slovensku ještě za bývalého Československa Andrej Hlinka: HSLS – Hlinkova slovenská ľudová strana. Nemáme u nás a neměli jsme ani v 90. létech žádnou ODSK – Občanskou demokratickou stranu – klausovci či G(F)KSČM – Grebeníčkovu (Filipovu) komunistickou stranu Čech a Moravy... Pravda, existovala ještě epizoda, strana Republikáni Miroslava Sládka (2001–2007) –což už byl jenom ústupze slávy v 90. letech docela mocné a ve sněmovně zastuopené partaje jednoho zlého muže... Ale v současnosti máme takto nevkusné politiky tři: Petra Cibulku, Janu Bobošíkovou a Miloše Zemana, prezidenta republiky...

Prý jméno politika už v názvu strany pomáhá voličům v orientaci, říkají zemanovci. Vizitka inteligence a orientační schopnosti voličů Andreje Hlinky před sto lety, Miroslava Sládka později a Petra Cibulky, Jany Bobošíkové a Miloše Zemana dnes.