Francouzské divadlo spojené s ostudným zakotvením práva na potrat do ústavy překonalo všechna má nejhorší očekávání. Slavnostní zasedání obou parlamentních komor v zámku Versailles, drtivá většina pro, dlouhý potlesk vestoje, apel homosexuálního premiéra („vaše tělo patří vám“), slova o „francouzské hrdosti a univerzálním poselství“ z úst bezdětného prezidenta, slavnostně nasvícená urbanistická dominanta Paříže nápisem „Moje tělo, moje volba“ (údajně v angličtině), připravovaná slavnostní ceremonie na Den žen 8. března.
To přece není hlasování o možnosti smutného, nouzového řešení ve svízelné situaci. To je tanec na hrobech těch, kteří nikdy hrob mít nebudou, oslava satanské vzpoury proti Bohu, pohanský dav jásající pod Eiffelovou věží.
Včera jsem dostal otázku, zda může být nevěřící člověk dobrý.
„Zajisté, že může. Jenže možná on, ale zaručeně jeho potomci skončí přesně takhle. Mezi těmi 780 zákonodárci, kteří zvedli ruku, je zajisté většina vzdělaných, kultivovaných a svým způsobem soucitných lidí. Všichni museli číst prohlášení francouzských biskupů i slyšet slabý hlas obránců nenarozených dětí. „Non serviam!“ byla jejich odpověď. Člověk buď roste díky svému přimknutí k Bohu, nebo upadá. Nemají omluvy!
Kladu si kacířskou otázku: Oč je lepší Macronova Francie než Putinovo Rusko? Tu otázku jednoduše nelze odbýt protiotázkou, kde že by tazatel raději žil. Samozřejmě, že ve Francii, ale když se na věc podíváš z pohledu životní perspektivy a spásy (!!!) dětí a vnoučat, není už ta odpověď tak jednoznačná!
Nelze odpovědět triviálně v tom smyslu, že Francouzská republika je přece demokracií a změny je možno se domoci politickým vítězstvím.
V roce 2013 protestoval milion Francouzů vedený hnutím La Manif Pour Tous proti návrhu zákona o stejnopohlavním manželství (které nakonec prošlo). Kde je dnes ten milion? Umlčen a zastrašen progresivistickými médii a politiky, rozvrácen všudypřítomnou indoktrinací jejich dětí. Není zjevné, že demokracie jako nástroj k prosazení uměřené a rozumné vlády lidu ve zpohanštělé společnosti selhává?